Arra törekszünk, hogy hozzánk betérve rögtön harmóniát és egyensúlyt érezz, hiszen a kellemes környezet ellazít, szépít, gyógyít és átjárja minden sejtedet. Mindezt az asztalon gőzölgő finom teákkal, illóolajokkal, olykor füstölőkkel tesszük még tökéletesebbé.

A elkészített teákat kedved szerint fogyaszd, amennyi jól esik, ez a Jógaház ajándéka, mely a foglalkozás mellé mindig jár, miközben lélegezz mélyeket a frissítő, nyugtató olajok enyhe párájából, vagy a teraszon a domboldal friss levegőjéből.

Itt találod a legjellemzőbb ízeket és illatokat, melyeket neked kínálunk és amiket otthonra is melegen ajánlunk. Ezeket mind kipróbáltam és használom, és minden új felfedezésemet megosztom veled is.

Zöld tea:

Nagyjából azzal a tisztelettel kóstolok bele,mint egy pohár minőségi vörösborba, hiszen különleges, felemelő íze mindig tartogat számomra új felfedezni valót, de csodálatos hatása úgy hiszem messze túlszárnyalja azt. Sokféle zöld tea ismeretes, mi többnyire egyenesen Kínából kapjuk ismerőseinktől. Ha nálunk jársz, adj időt magadnak, dőlj hátra és engedd, hogy hasson!

Oroszországban az egyik legfontosabb gyógynövényként tartják számon. Normalizálja az anyagcserét, stressz oldó, nyugtat, ugyanakkor frissít is. Magas a vitamin és ásványianyag tartalma, rák ellenes hatású, méregtelenítő és számos betegség gyógyítója, megelőzője.

Citromfű tea:

Kertünkben az öreg körtefa törzse mellett szedegetem a legtöbb citromfüvet, de közel sem fogyasztunk belőle annyit, mint amennyi csodát regélnek róla.

Paracelsus szerint meghosszabbítja az életet! Nyugtat, vírust és baktériumot pusztít, vizet hajt, szívet erősít, édes álmot hoz…

A Jógaházban főként tavasszal és nyáron kínáljuk neked, amikor a teraszon is elkortyolhatod egy kényelmes babzsákban megpihenve.

Menta tea:

Beszerzési helyem ugyancsak a vén körtefa környéke, de fenséges a bolti változata is. A kertből frissen szedve gyakran rágcsáljuk a mentalevelet, amit gyerekeim ‘levélrágónak’ is neveznek.

Ha szereted a mentolos ízt, ez a tea igazi hasznos élvezet lesz számodra, bárhol, bármikor, hiszen megkönnyíti az emésztést, erősíti az idegeket és még a fogyást is segíti. Egy Zumba óra közben, előtt és után pedig szinte kötelező!

Csalán tea:

Amikor reggel kisétálok a kertbe, hogy beszerezzek néhány szál friss csalánt, nem kell sokáig keresgélnem. Bár olykor felszisszenek, mert megcsíp, közben mégis arra gondolok, ezzel is csak jót tesz nekem. Eszembe jut a nagy bölcs Milarepa is, aki éveken át csak csalán főzeteken élt. A zöld növényből és a szárított csalánból készült tea között markáns a különbség, de mindkettő élvezetes, ha nem vagy túlságosan a mesterséges aromákhoz szokva. Kúra szerűen a leghatásosabb, de néha egy-egy nagy bögrével is érted dolgozik.

Vízhajtó, vértisztító, roboráló…

Levendula tea és illóolaj:

A levendula bármilyen formában felemeli a lelked, megnyugtat, örömmel tölt el, legyen akár a kertben virulva, vagy a vázában szárazon, teaként, vagy illatos olajként!