04.07

Amikor mindaz, amit a könyvekből olvastál a szemed előtt játszódik…

Szerző: |Kelt: 2018. április 7. 20:54|Hozzászólások: 0

Amikor mindaz, amit a könyvekből olvastál a szemed előtt játszódik…
Körülbelül négy évvel ezelőtt 76 évesen toppant be Piroska újra az életembe. Csillogó szemmel kérdezte, vajon való-e neki is a jóga? Néhány alkalom torna után tárt karokkal vártam a hétfő reggeli csoportba. Nem tagadom nem volt kirobbanó formában, de azért nem tűnt a dolog reménytelennek.
Végül is nem azt hírdetem évek óta, hogy a jóga mindenkié, hogy az egész világ képes lenne együtt gyakorolni, hiszen mindenki a saját határait veszi figyelembe, a saját légzése ritmusán ringatózik és a saját elméjét szemléli? Egyetlen akadály lehet csak, az maga a személyiség, akiben nem alakult ki a vágy, hogy jógázzon.
Itt azonban egy nagyon helyes idős hölgy kéri lelkesen, hogy jógázhasson velünk!
Így kezdődött…
Jelentem Piroskával azóta is együtt gyakorlunk! Nyolcvan éves elmúlt, és az elmúlt négy évben mindenben fejlődött! Legelőször a perfekcionizmusától szabadult meg, ami áramló, boldog gyakorlásokat eredményezett. Megértette, hogy nem az ászana a cél. Az csak eszköz! Ez magával hozta a békés, emelkedett tudatszintet, ami helyes gyakorlás (nem csak fizikai szint) esetén a jógázók legnagyobb kincse. Elégedettség, félelem nélküliség, elfogadás, öröm. Mindez idősebb korban még sokkal fontosabb, hiszen bár az anyag fárad, a lélek szárnyalhat! Oldódik a ragaszkodás a fizikai testünkhöz, a elmúlás feletti szomorúság pedig tovatűnik, hiszen rájövünk, hogy sokkal, de sokkal többek vagyunk, mint hatvan kilo bomló anyag!
És mindezek mellett csodálatos módon mégis fejlődik a test! Piroska állóképessége, egyensúlya, hajlékonysága, koncentrációja és mozgáskoordinációja is javult!
Szívem szerint átölelném őt minden jóga után! Olyan tapasztalattal lettem gazdagabb általa, amiről eddig csak a könyvekben olvastam.
Csodálatos úton járunk együtt, egymást támogatva!
A többieknek is köszönöm tiszta szívemből, legyenek akár tinik (Zsófi, Laura, Zita, Lili stb..), vagy a hetvenesek klubbjának (Imola, Ági stb…) és mindenkinek, aki húsz és hetven között jár most!
Szeretek veletek gyakorolni! #yoga #yogaeveryday #jogabudapest #buda #hegyvidek #fugefaviraga #strength #flexibility #öröm #áramlás #elengedés