09.23

Eufória

Szerző: |Kelt: 2020. szeptember 23. 14:22|Hozzászólások: 0

Sohasem gondoltam, hogy valami annál is erősebben hat majd rám, mint a jóga. Úgy látszik most érkezett el a pillanat, hogy ezt átéljem. Valószínűleg az élmény intenzív megéléséhez kellett másfél évtized jógagyakorlás, hiszen amikor az érzékeidet finomra hangolod, az elméd elcsendesíted és megnyílsz az energiák áramlásának, akkor az mindent átalakít. Megtörténik veled a csoda.
Olyan közel kerülsz a természethez, mint még soha, olyan tudatossá válsz a testedben, légzésedben, amiről eddig csak álmodtál.
Állok a vízen, minden idegsejtem egységbe kerül a testtel, a deszkával, az időjárással. Másképp mozdulok, ha hullámzik, másképpen, ha csendes a víz.
Nincsen gondolat, mert elmém minden szegletét kitölti az öröm. Észreveszem, hogy mosolygok, észreveszem, hogy imádkozom. Ha a nádas felé veszem az irányt, kacsák köszöntenek, hattyúk méregetnek. Bent a mélyben a szárcsák hosszú víz alatti merülésében gyönyörködöm, vagy a vízen tükröződő napsugarakban. Nincsen semmi félelmem. Egy-egy hal csobban mellettem. Úgy érzem indián vagyok, úgy érzem angyal vagyok… Néha egy másik bolygó lakója. Leírhatatlanul szép minden.
Az élmény olyan tiszta, mint lényünk valódi isteni magja. Átjár a hála és a szeretet.