Életem első igazi jóga órája után (Bálint Jánosnál) hosszú percekig csak ültem szótlanul, és próbáltam feldolgozni, mekkora csodára bukkantam. Ez a varázslat évek óta tart. Túl számtalan tanfolyamon, oktatóképzésen, táboron, sokszáz filozófiai beszélgetésen még mindig úgy érzem, hogy újabb és újabb világok tárulnak fel előttem, bennem vagy általam…

Az órákon együtt gyakorolva tapasztalod meg, hogy a befelé figyelés útján megismered önmagad egyre mélyebb rétegeit. A testi pozíciók finom tökéletesítése közben, közelebb kerülsz egyfajta egyensúlyi állapothoz, melyben fokozatosan oldódik benned a feszültség, feloldódik a túlzott akarás, vagy erőlködés. A testtel való szelíd törődés, a lágy és áramló légzés, kinyitja a benned lévő békés szemlélő szemét. A gyakorlás közben kiterjedsz, megnyílsz, lecsendesedsz, de ha ez olykor mégsem történik meg, akkor megtanulod elfogadón szemlélni a benned zajló háborút. Az ászanák közben a fizikai test segíti, hogy átéld a jelen pillanatot.

Mindenkinek más és más rétegeit mutatja meg egy jógagyakorlás. Lehet csupán egy remek torna, egészség megőrzés, elcsendesedés, stressz oldás, önismeret, vagy akár spirituális út is. Nyílj ki, vajon téged hol érint meg! Nyílj ki, hogy ott hasson, ahol neked leginkább szükséged van rá! Éld meg a tested, elméd, légzésed rezdüléseit, mert ha megtalál téged is csodálatos hatása, akkor olyan dologra leltél, mely végigkísérhet életed legvégső pillanatáig.